Je Cash Cow video’s uitbesteden? Hoeveel geld ben je kwijt?

Gemiddelde leestijd: minuten 

Je Cash Cow video’s door anderen laten maken? In deze blog gaan we het uitgebreid over dit onderwerp hebben. Als je zelf een Cash Cow kanaal wilt beginnen en je wilt er niet heel veel tijd instoppen dan kun je het tegenwoordig heel erg gemakkelijk door anderen laten doen.

Het is niet nodig om zelf video's te maken als je het proces gewoon kunt automatiseren en uitbesteden.

Je hebt dan veel meer tijd voor andere dingen. Bovendien kan je meerdere mensen deze taken laten doen, waardoor je sneller jouw Youtube-kanaal kunt vullen met video’s. Het is dé manier om het proces te automatiseren en nóg sneller te groeien.

Waarom je Cash Cow video's door anderen laten maken?

Waarschijnlijk ben je een beginner met dit verdienmodel en wil je zo snel mogelijk (veel) geld verdienen. Je hebt geen ervaring met video’s editen of beschik je niet over de juiste ‘stem’ om een voice-over te maken. Ga je het wel zelf doen dan is de kans op slagen niet erg klein in dit geval. Of je moet uiteraard alle skills bezitten, dan is er niks aan de hand. 

Outsourcen van Cash Cow video's om geld te besparen

Het uitbesteden van het maken van video’s is tegenwoordig helemaal niet duur. Veel mensen zijn er ontzettend handig in en doen dit voor je zodat ze zelf ook een side hustle hebben en een zakcentje bij te verdienen. 

Tegenwoordig hoef je namelijk niet meer een opleiding te hebben gevolgd om video’s te kunnen maken. Veel mensen leren dit zichzelf aan. Mensen die in andere landen wonen, vragen vaak veel minder geld om video's te maken dan mensen die in jouw land wonen.

Alle geheimen over een succesvol Cash Cow kanaal vind je in 'Cash Cow Secrets'

Heb je hem al? De blueprint naar een succesvol Cash Cow kanaal. Het grote 'geheim' vind je in dit E-book. Start je download en laat je inspireren!

cassh cow secrets download

Samenwerken met freelancers

Werk zoveel mogelijk met freelancers. Zo loop je minder risico (als het niet goed is, hoef je niet te betalen) en is er voor de freelancer een drijfveer om goed werk af te leveren. Tegenwoordig zijn er veel verschillende platformen waar je goede freelancers kunt inhuren. De populairste zijn Upwork en Fiverr.

Upwork

Via het platform Upwork kan je gemakkelijk mensen vinden die video’s voor je kunnen maken. Upwork kan je ook helpen met het vinden van andere gigs die je kunnen helpen. Hiervoor kan je gebruik maken van hun talent scout  optie.

Fiverr

Via Fiverr vind je ook heel erg makkelijk freelancers die video’s voor je kunnen maken. Voor toegang tot het platform moet jij je eerst registreren. Het platform wordt ook wel werelds grootste marktplaats voor digitale diensten genoemd.

Zelf maak ik geregeld gebruik van Fiverr en Upwork: Technische problemen, content, video's, logo's en nog veel meer!


Welk werk kun je het beste uitbesteden?

Door bepaalde werkzaamheden uit te besteden kun je dus tijd besparen, die je kunt besteden aan zaken die jouw expertise nodig hebben of die je leuker vindt om te doen. Ik heb per onderdeel een globale inschatting van de kosten gegeven voor je.

Dit is een inschatting die je kan helpen om je investeringen goed te managen, globale kosten dus.

In totaal moet het mogelijk zijn om voor ongeveer € 40,- / € 50,- per video het meeste werk voor een complete Cash Cow video uit te kunnen besteden. De prijs inschatting die ik hieronder heb gemaakt lijkt misschien erg goedkoop. Het zijn echter marktconforme salarissen voor dergelijke specialisten die zich veelal bevinden in Pakistan en India.

Het lijkt dus dat dit super lage tarieven zijn. Voor hun is dit extreem veel, en daarom geef ik ze af en toe ook een keer een fooi!

Uitschrijven van een script incl. content (afbeeldingen en video’s)

Kosten per video: € 10-20

Voordat je een video kunt maken heb je een script nodig met de bijbehorende content. Onder content valt al het beeldmateriaal, oftewel de afbeeldingen en de video’s.

Dit kan je zelf doen, maar ook goedkoop uitbesteden.

je cash cow video's door anderen laten maken

Hierbij is het belangrijk dat je degene richtlijnen geeft qua wat voor video’s jij op je Youtube Cash Cow kanaal wilt plaatsen.

Het beste is om een langdurige samenwerking te hebben met meerdere mensen. Zorg voor een goede briefing en duidelijke richtlijnen.

Zo voorkom je dat er content wordt ontwikkeld wat niet past bij jouw visie. Door dit uit te besteden zal dit veel sneller worden uitgevoerd. Een freelancer die je hiervoor inhuurt is namelijk gespecialiseerd in het schrijven van een script, waardoor het veel sneller wordt uitgevoerd.

Voice-over

Kosten per video: € 5-10

Een voice-over kan je goedkoop uitbesteden. Hierbij hoef je niet persé te kijken naar freelancers in goedkopere landen.

Voor ‘Native Amerikaanse’ voice-overs hoef je, als het script helemaal is uitgeschreven ook niet heel veel te betalen.

Voor herkenbaarheid is het goed om een vast aantal stemmen te gebruiken voor je video’s. Daarom is het verstandig om één voice-over te vinden waarmee je goed kunt samenwerken en waar je een goede band mee kunt opbouwen.

cash cow video door anderen laten maken

Als je meerdere opdrachten in de week hebt, kun je vaak goede en vaste tarieven bespreken.

Je kunt een voice-over ook automatisch doen. Dit kan bijvoorbeeld via Voice studio FX. Deze techniek die gebruik maakt van Artificial intellligence wordt steeds beter. 

Zo kun je van jouw merk echt een brand maken, omdat jouw doelgroep altijd je video’s herkent door het gebruik van dezelfde stem of stemmen. Het nadeel hieraan is dat het soms duurder is, en dat het minder natuurlijk klinkt.

Videoproductie

Kosten per video: € 10-12

De videoproducent voegt de content en het uitgeschreven script samen in een video.

Veel editors zijn hier heel handig mee en en kunnen met een aangeleverd script en materialen binnen een uur een goede video produceren.

cash cow video's door anderen laten maken

Iedere videoproducent heeft zijn eigen stijl, let er daarom op dat je een producent vindt die goed past bij de stijl van de video die je wilt maken en de doelgroep die je wilt targeten.

Thumbnail ontwerp

Kosten per video: € 4-5

Zoals eerder gezegd, is de thumbnail één van de belangrijkste onderdelen van de video en het succes hiervan.

Door zelf je ideeën voor een thumbnail uit te werken op papier en deze goed te communiceren naar een ontwerper, kan deze zeer gemakkelijk een aantal voorbeelden produceren.

cash cow video's door anderen laten maken

Zorg ervoor dat je je freelancers goed instrueert

Stel een goede briefing op. Het liefst werk je met meerdere freelancers voor een langere tijd samen.

Zo kan je tijdens een gesprek duidelijk uitleggen wat het onderwerp van je Youtube-kanaal is en wat voor soort video’s er wel en niet onder vallen. In het begin zal je uitgebreidere briefings moeten maken.

Hoe meer de freelancers bekend is met jouw Youtube-kanaal, hoe meer je de freelancer zelf kan laten uitvoeren.


Hoe kom je in contact met freelancers?

In de cursus Cash Cow University is er een complete module hoe je het beste contact kunt opnemen met de freelancers. Zelfs met voorbeeldbrieven erbij! 

Wil je starten met 300,- korting? Gebruik dan de kortingscode CASHCOWBOY300

Bouw een relatie op voor lange termijn

Door een relatie voor lange termijn op te bouwen weet je wat je aan elkaar hebt en dat je elkaar kunt vertrouwen. Dit is ook fijn voor de freelancer, omdat je hierdoor meer vertrouwen kunt geven. Bovendien zorgt het voor meer zekerheid voor je freelancer en jezelf.

Het zorgt er bijv. voor dat je deadlines en afspraken van beide kanten altijd nakomt, en problemen die je tegenkomt snel en transparant communiceert.

Onderhandel eerlijke prijzen die op lange termijn duurzaam zijn

Hanteer een tarief dat eerlijk is en marktconform. Als je samenwerkt met freelancers uit een ander land met lagere inkomens moet je hier ook op letten.

Zorg ervoor dat het tarief in dat land marktconform is. Door een eerlijk tarief te hanteren voorkom je bovendien dat je freelancer (snel) weggaat voor een ander project.

Idealiter automatiseer je alles, maar zorg ervoor dat je zelf aan de knoppen draait

Hoe minder je zelf uitvoert, hoe beter. Je bent degene die de regie heeft. Je kunt jezelf ook vergelijken met een regisseur. Een regisseur bepaalt de regie (de lijn) van de voorstelling.

Jij bepaalt de lijn van jouw YouTube-kanaal en stuurt andere aan om uitvoerende taken te doen. Tijdens het proces geef je constant feedback op je freelancers.

Welk werk doe je zelf?

Veel taken kan je uitbesteden. Wat doe je dan eigenlijk nog zelf?

Beheer van je kanaal

Zoals eerder benoemd ben je de ‘regisseur’ van je Cash Cow kanaal. Je bepaalt de lijn van jouw Cash Cow kanaal. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat de video’s gepubliceerd worden en checkt eerst de video’s voordat je ze online zet.

Je zorgt er ook voor dat alles volgens de richtlijnen van YouTube gaat. Heb je veel reacties op je video’s? Dan kan je ook hiervoor freelancers inhuren als het je te veel tijd gaat kosten om hierop te reageren.

Nieuwe onderwerpen en titels

In principe ben jij degene die nieuwe onderwerpen en titels bedenkt. Echter als je langere tijd samenwerkt met een freelancer kan je diegene ook onderwerpen en titels laten bedenken.

Je kunt de freelancer dan bijvoorbeeld zoekwoorden sturen, waar de freelancer vervolgens een onderwerp en titel voor bedenkt. Dit kan dan eventueel eerst langs je gaan voor goedkeuring.

Voorwerk en instructies schrijven voor freelancers

  • Doe zoveel mogelijk voorwerk voor je freelancers. Vooral in het begin is dit belangrijk.
  • Doe voorwerk rondom het schrijven van het script, geef een aantal voorbeelden en instructies
  • Schrijf bijvoorbeeld een kort script en laat een aantal video’s als voorbeeld zien. Zo heeft je freelancer een beter beeld van hoe de video moet worden.
  • Zorg bovendien voor goede instructies. Stuur een duidelijke briefing met waar de video aan moet voldoen. Geef ook feedback op de video’s, zodat je freelancer zich kan verbeteren.
  • Denk alvast na over hoe je wilt dat de thumbnail eruit komt te zien
  • De thumbnail is een belangrijk onderdeel van je video’s. Het zorgt immers voor de eerste indruk. Bedenk hoe je wilt dat het eruit gaat zien en besteed dit vervolgens uit aan iemand die het ontwerp hiervoor doet.

Conclusie

Wanneer je Cash Cow video’s door anderen laat maken kun jij je concentreren op andere aspecten van je business in plaats van iets te doen dat niet uw expertise is. Het nadeel is dat je moet investeren. Die investering heb je er snel weer uit: 100%!

In de Cash Cow university leer je hoe je het beste freelancers kunt zoeken en vinden op Fiverr en Upwork. Dit doen Florian en Luciën door het allemaal live te laten zien. 

Cash Cow video's uitbesteden?

In de Cash Cow University leer je hoe de beste GIGS kunt vinden voor je cashcow channel.


Gebruik de kortingscode CASHCOWBOY300 voor 300,- korting

Over Mij

Mijn naam is Geert Louters en ik ben sinds kort helemaal in de ban van het beste verdienmodel wat er bestaat: een cash cow channel. Op CashCowboy.nl leer je alles over hoe je een succesvol cash cow channel kunt opbouwen zodat je geld kunt verdienen met YouTube zonder zelf in beeld te komen


anderen bekeken ook:

>