7 Redenen waarom je cash cow kanaal faalt

Gemiddelde leestijd: minuten 

Denk je erover om een cash cow kanaal op YouTube te beginnen? Je bent niet de enige. Veel mensen zijn een kanaal begonnen met de hoop wat extra geld te verdienen, maar er zijn altijd mensen die geen succes hebben.

 In deze blogpost onderzoeken we vijf van de meest voorkomende redenen waarom mensen falen met hun cash cow kanaal. Ontzettend leerzaam dus voor je!

Waarom falen mensen met hun  cash cow kanaal?

Er zijn veel mensen die geprobeerd hebben een cash cow kanaal op YouTube te beginnen en faalden. Waarom is dat? Wel, er zijn een paar redenen. Hier zijn 5 tips om mislukking te voorkomen: 

#1 Gebrek aan focus

De eerste reden waarom mensen falen met hun cash cow kanaal is dat ze een gebrek aan focus hebben. Zonder focus raak je gemakkelijk op een zijspoor en verspil je uiteindelijk tijd en middelen aan dingen die er niet toe doen.

#2 Gebrek aan consistentie 

Een andere reden waarom mensen falen met hun cash cow kanaal is omdat ze niet consequent zijn. Als je met iets in het leven succes wilt hebben, moet je consequent zijn. Daarom mislukken zo veel mensen met hun goede voornemens op 1 januari - ze beginnen sterk, maar na een paar weken zijn ze uitgeblust.

Starten met de CashCow Academy

jelline brands cashcow academy

#3 Gebrek aan passie 

Een andere reden waarom mensen falen met hun cash cow kanaal is dat ze een gebrek aan passie hebben. Als je niet gepassioneerd bent over wat je doet, is het heel gemakkelijk om opgebrand te raken en op te geven.

#4 Gebrek aan geduld 

Ook een reden waarom mensen falen met hun cash cow kanaal is dat ze een gebrek aan geduld hebben. Rome is niet in één dag gebouwd en een succesvol cash cow kanaal evenmin. Het kost tijd, inspanning en consistentie om resultaten te zien.

#5 Gebrek aan planning 

Sommige mensen die starten met hun cash cow kanaal falen omdat ze niet vooruit plannen. Zonder plan is het gemakkelijk om het spoor kwijt te raken en op te geven.

Je moet weten wat je doelen zijn en een strategie hebben voor hoe je die gaat bereiken.

#6 Geen successen kopiëren

Er is geen pasklare oplossing voor YouTube succes. Dat een YouTuber een formule heeft gevonden die voor hem werkt, wil nog niet zeggen dat die ook voor jou zal werken.

Sterker nog, proberen het succes van iemand anders te kopiëren kan vaak tot mislukking leiden. Je moet je eigen niche en publiek vinden. Wat voor de ene YouTuber werkt, werkt voor de andere misschien niet. De sleutel is om te experimenteren en te vinden wat voor jou werkt.

Er zijn een paar dingen die je moet vermijden als je succes wilt hebben met je YouTube kanaal. Ten eerste moet je niet proberen het succes van iemand anders te kopiëren. Je moet je eigen niche en publiek vinden.

Ten tweede, concentreer je niet op de cijfers. Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen door het aantal abonnees of views dat je hebt, maar dat is niet wat belangrijk is.

Wat telt is de kwaliteit van je inhoud en de betrokkenheid bij je publiek. Tenslotte, wees niet bang om te experimenteren. Probeer nieuwe dingen uit en kijk wat voor jou werkt. Als je deze valkuilen vermijdt, ben je goed op weg naar YouTube succes.

#7 Maak je video's niet te lang.

Het probleem is dat veel mensen falen met hun cash cow kanaal omdat ze hun video's te lang maken. Zie je, mensen hebben een korte aandachtsspanne en zijn eerder geneigd een video te bekijken die korter is dan 10 minuten.

Daarom moet je ervoor zorgen dat je video's beknopt en to the point zijn. Als je dat lukt, zul je veel meer succes hebben met je cash cow kanaal en veel meer geld kunnen verdienen.

Alle geheimen over een succesvol Cash Cow kanaal vind je in 'Cash Cow Secrets'

Heb je hem al? De blueprint naar een succesvol Cash Cow kanaal. Het grote 'geheim' vind je in dit E-book. Start je download en laat je inspireren!

cassh cow secrets download

Over Mij

Mijn naam is Geert Louters en ik ben sinds kort helemaal in de ban van het beste verdienmodel wat er bestaat: een cash cow channel. Op CashCowboy.nl leer je alles over hoe je een succesvol cash cow channel kunt opbouwen zodat je geld kunt verdienen met YouTube zonder zelf in beeld te komen


anderen bekeken ook:

>